Ga verder naar hoofdcontent

Een overlijden brengt veel vragen met zich mee. Hoe bescherm je je dierbaren en je vermogen? Tijdens een gratis infosessie op dinsdag 12 november 2024 in Boom delen notaris Karel Tobback en vrederechter Dirk Scheers inzichten over erfeniswetgeving, successierechten, zorgvolmachten en bewindvoering.

Schrijf je in

Sprekers

Karel Tobback
Notaris te Boom
* Erfeniswetgeving en successierechten

Dirk Scheers
Vrederechter te Kontich
* Zorgvolmachten en bewindvoering

Een overlijden gaat gepaard met heel wat vragen. Hoe kunnen de partner en kinderen worden beschermd? Hoe kan het opgebouwd vermogen worden veilig gesteld? En wat met die hoge successierechten? Om te voorkomen dat uw dierbaren voor onaangename verrassingen komen te staan, is het belangrijk uw successie tijdig te plannen. Dit geeft u de mogelijkheid een financiële kater te vermijden maar garandeert bovenal een menselijke overgang. Nalatenschapsplanning is meer dan een testament maken. Ook vermogensoverdracht door bijvoorbeeld huwelijksvoorwaarden of schenkingen van roerende of onroerende goederen dan wel van een onderneming door ouders aan kind(eren) zijn onderwerpen die worden opgenomen bij de planning.

Veel mensen zijn onvoldoende op de hoogte van wat de wet voorziet en vallen volledig uit de lucht wanneer ze dit bij ons vernemen. Die onwetendheid is niet onlogisch. Zelfs na een huwelijkscontract is de impact ervan vaak niet gekend – er werd in die levensfase niet veel aandacht aan besteed.

Deze infosessie wordt aangeboden door Uitvaarten Lenchant en Uitvaarten Stevens & Lenchant

PRAKTISCH

Dinsdag 12 november 2024
19u00 Ontvangst
19u15 Erfeniswetgeving en successierechten
20u30 Zorgvolmachten en bewindvoering
21u30 Napraten met hapje en drankje

Uitvaarten Lenchant
Uitvaarten Stevens & Lenchant
Kerkhofstraat 326
2850 Boom

Meer info:
> via email lenchant@sereni.be of
> op het nummer 03 844 34 35