Het verhaal startte in 1970 toen Achiel en Alberic Sabbe (grootvader en vader van Andy) beslisten om naast hun activiteiten als betonwerkers en arduinkapperij ook begrafenissen te doen. Destijds waren er nog 5 begrafenisondernemers in Meulebeke, waarvan vandaag de dag enkel “Rouwcentrum Sabbe” nog is overgebleven.
Locatie
Het verhaal startte in 1970 toen Achiel en Alberic Sabbe (grootvader en vader van Andy) beslisten om naast hun activiteiten als betonwerkers en arduinkapperij ook begrafenissen te doen. Destijds waren er nog 5 begrafenisondernemers in Meulebeke, waarvan vandaag de dag enkel “Rouwcentrum Sabbe” nog is overgebleven.
Reeds op zeer jonge leeftijd kreeg Andy de microbe te pakken en ging hij vaak mee op pad om overledenen mee op te halen en in te kisten. Een funerarium was er toen immers nog niet. Toch ging hij na zijn studies metaalbewerking aan de slag in een metaalbouwbedrijf dat kort nadien overkop ging. Andy vond zijn draai niet en ging mee aan de slag in de zaak van zijn ouders die toen gespecialiseerd was in graniet- en betonbewerking. De familie Sabbe besliste om een rouwcentrum te bouwen en Andy volgde de opleiding in Kortrijk, waar hij met glans slaagde.
In 1998 werd het rouwcentrum geopend en door de groei, kwam Vanessa (Andy’s echtgenote) 10 jaar later ook mee in de zaak. Stilzitten was niet aan de familie Sabbe besteed en de nodige uitbreidingen en investeringen werden aangegaan om op die manier een totaalpakket aan de families te kunnen bieden. En met succes: “Meer en meer families van de naburige gemeenten vertrouwden ons om de uitvaart van hun dierbare te verzorgen.”
In 2012 volgde nog een grote stap. De ateliers maakten plaats voor een uitvaartaula waar er plechtigheden verzorgd worden tot 1200 mensen. “Een unieke aula in de streek die ervoor zorgt dat Rouwcentrum Sabbe families van A tot Z kan bijstaan met een persoonlijke service.”
“We streven ernaar om de mensen te helpen van het eerste telefoontje tot na de begrafenis. Onze stiel is enorm geëvolueerd en zal de komende jaren nog meer veranderen. We zijn niet enkel begrafenisondernemers, maar verzorgen ook een grote sociale/maatschappelijke rol en moeten meer en meer optreden als bemiddelaar bij familiale gevoeligheden.” Zegt Andy.
“De sector verandert snel en de uitvaarten worden persoonlijker en persoonlijker. Dit maakt dat de job heel wat extra zaken met zich meebrengt. Dit zowel wat investeringen betreft als het administratief werk dat erbij komt kijken.”
Die evolutie deed Vanessa en Andy verder nadenken en het toetreden tot een netwerk van begrafenisondernemers leek voor hen de toekomst. “We hadden gesprekken met verschillende partijen, maar voor ons is Sereni de beste partner. Het gevoel zat goed, we krijgen nog een zekere vrijheid en de reeds aangesloten collega’s waren ook positief. Wij willen absoluut dezelfde service blijven bieden aan onze families, en willen ook inzetten op nieuwe mogelijkheden en digitale services.” Andy en Vanessa kijken er zeker naar uit om samen nog een mooi verhaal te schrijven met Sereni en op die manier verder te bouwen aan de toekomst van de uitvaartsector.
Sereni kent zo opnieuw een mooie uitbreiding in West Vlaanderen met een onderneming die garant staat voor kwaliteit en persoonlijke dienstverlening. We heten een gemotiveerd team dat bestaat uit Andy, Vanessa en Jens dan ook welkom binnen onze Sereni familie.