Ga verder naar hoofdcontent

Uitvaartzorg Ergo & Poncelet nodigt u graag uit voor een unieke rondleiding, waarbij we stilstaan bij de betekenis van planten en bijzondere grafmonumenten. Bewonder de eclectische stijlen van historische en moderne graven tijdens deze speciale wandeling op zaterdag 19 oktober.

Schrijf je in

Een begraafplaats is in de eerste plaats de plek waar onze dierbaren hun laatste rustplaats vinden. Daarnaast is het ook een parkachtige omgeving met lanen en paden, omringd door indrukwekkende grafmonumenten. Uitvaartzorg Ergo & Poncelet nodigt u graag uit voor een rondleiding op zaterdag 19 oktober, waarbij we stilstaan bij de symboliek van planten op grafstenen. Tijdens de wandeling zullen we symbolische planten zoals klimop, klaprozen en onsterfelijken bewonderen die op verschillende monumenten zijn afgebeeld.

We zullen bijzondere grafmonumenten bezoeken die zowel deel uitmaken van de historische architectuur van de begraafplaats als moderne grafstenen. Hierbij komen we verschillende stijlen tegen, zoals eclectisch, Art Nouveau, Art Deco, en ook hedendaagse graven. Ieder monument heeft zijn eigen stijl, materialen en vormgeving, wat deze begraafplaats een unieke plek maakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Zaterdag 19 oktober 2024
10:30 – Rondleiding in het Frans
14:00 – Rondleiding in het Nederlands
Elke rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Na afloop van de rondleiding nodigen wij u graag uit voor een drankje en een hapje.
Er is plek voor maximaal 30 personen per rondleiding.

Begraafplaats van Elsene
Boondaalse Steenweg 478
1050 Brussel

Om uw aanwezigheid te bevestigen, kunt u contact opnemen via:
e-mail: barbara.drieghe@sereni.be
telefoon: 02 313 34 01

Tijdens de rondleiding zullen we onder meer het graf van de familie Solvay, ontworpen door Victor Horta, bekijken. Daarnaast staan we stil bij moderne graven, zoals die van Marcel Broodthaers, Monique Martin (bekend van Ernest en Célestine), Reine Leysen (echtgenote van surrealist Paul Nougé) en architect Christian Clairembourg.