Ga verder naar hoofdcontent

Op donderdag 24 oktober in de Stadsschouwburg Sint-Niklaas presenteert acteur en gastcurator Yassine Ouaich een kortfilmprogramma dat focust op biculturaliteit en het leven tussen twee culturen.
Fotografie © Yasmina Besseghir

Schrijf je in

In oktober en november organiseren uitvaartplanner Sereni en Kortfilm.be voor de derde keer de Ontroerd Kortfilmavonden. Gastcuratoren Dalilla Hermans, Yassine Ouaich en Annelies Verbeke presenteren elk een kortfilmprogramma rond verlies en rouwbeleving.

Op donderdag 24 oktober in de Stadsschouwburg Sint-Niklaas presenteert acteur en gastcurator Yassine Ouaich een kortfilmprogramma dat focust op biculturaliteit en het leven tussen twee culturen. Migratie naar een vreemd land kan een vorm van ‘levend verlies’ zijn, waarbij je afscheid neemt van een vertrouwd leven zonder volledig te aarden in een nieuwe omgeving. Levend verlies omvat echter meer dan migratie alleen; het kan ook voortkomen uit situaties zoals chronische ziekte of een relatiebreuk, waarbij het verlies emotioneel en voortdurend is in plaats van fysiek. Nét dat willen we graag bespreekbaar maken, omdat deze vormen van verlies vaak onzichtbaar zijn maar diepgaand voelbaar blijven.

Het filmprogramma start om 19u30 en duurt ongeveer 60 minuten. Na afloop leidt Yassine Ouaich een gesprek over biculturaliteit, migratie en verlies.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Donderdag 24 oktober 2024
19u00 : Ontvangst
19u30 : Start kortfilmavond
21u00 : Napraten met een drankje

Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1
9100 Sint-Niklaas

Voor meer info
Barbara Drieghe
tel: 050 97 73 99
barbara.drieghe@sereni.be