Ga verder naar hoofdcontent

Daems Begrafenissen Crematies bv sluit deze herfst aan bij de groep Sereni. Het is een familiebedrijf van vier generaties, al sinds 1929 gevestigd op hetzelfde adres in Schoten. Alleen de straatnaam en de nummering van de huizen zijn veranderd, legt zaakvoerster José Roelen uit.

Bijzonder, Kennis, Locatie

Daems Sereni Uitvaart

Daems Begrafenissen Crematies bv sluit deze herfst aan bij de groep Sereni. Het is een familiebedrijf van vier generaties, al sinds 1929 gevestigd op hetzelfde adres in Schoten. Alleen de straatnaam en de nummering van de huizen zijn veranderd, legt zaakvoerster José Roelen uit. Sereni krijgt er niet alleen een bloeiende zaak bij, maar ook een echte specialist in kunstbloemen. “Ik verkoop heel veel kunstbloemen voor Allerheiligen. Ze komen van ver buiten de gemeente naar hier om bloemetjes te halen.”

José is de zeventig jaar inmiddels voorbij. “Het werken heeft me jong gehouden. Ik zeg altijd werken is mijn hobby, en mijn hobby doe ik graag. “ Om het voortbestaan van Begrafenissen Daems te garanderen, maakte José de keuze om in zee te gaan met Sereni. “Ik werk nog heel graag, maar wil wel rustiger aan gaan doen. Ik werk meer dan fulltime. Mijn laatste vakantie is weeral een hele tijd geleden en af en toe moet een mens er toch eens even tussenuit. Ik ben dus heel blij met de steun van Sereni.” Er staat een ervaren en gemotiveerd team klaar om de toekomst van het bedrijf te waarborgen en de fakkel van José over te nemen. Glenn vormt samen met José een team met een goede mix van ervaring, vernieuwing en frisse ideeën om de families in Schoten en omgeving bij te staan.

Frans Daems, grootvader van wijlen Joseph Daems, echtgenoot van huidig zaakvoerder José Roelen, of Suske Daems, zoals hij in de volksmond wordt genoemd richt in 1924 zijn eigen koetsenbedrijf op. Frans Daems is een echte ondernemer, hij runt daarnaast nog een benzinestation en een ijssalon. Vijf jaar later begint hij met een bedrijf voor begrafenissen in Schoten. Deze zaak breidt hij uit met een steenkapperij, kistenmakerij en drukkerij. “Hij heeft in 1956 de zaak onder zijn vijf kinderen verdeeld, maar hij is toch nog altijd blijven meewerken tot op zijn laatste dag”, vertelt José Roelen.

Zijn zoon Jozef Daems zet de begrafenisonderneming verder tot 1972. Hij heeft geen opvolging voor de zaak en zijn neef neemt het roer over. Om de groeiende vraag op te vangen, wordt het aangrenzende pand aangekocht. Vanaf 1983 helpt José mee in het bedrijf en in 1994 stapt ook zoon Peter mee in het familiebedrijf. Vier jaar later wordt Joseph Daems ernstig ziek. José en Peter zorgen er nu samen voor dat Daems Begrafenissen Crematies bv verder blijft groeien en bouwen een goed team rond zich uit.

“In 2012 hebben we twee oude gebouwen afgebroken en een heel nieuw uitvaartcentrum neergezet dat in 2014 in gebruik genomen werd.” Er wordt hard in het bedrijf gewerkt en steeds meer families vinden hun weg naar de Churchilllaan in Schoten. De gezondheid van Peter liet sinds begin 2021 het echter niet toe het bedrijf verder te leiden en gezien de gezegende leeftijd van José, hakten ze samen de knoop door en sloten zich aan bij Sereni. “Onze keuze voor Sereni is eigenlijk eenvoudig te verklaren. We kunnen erop vertrouwen dat de ziel van ons bedrijf dezelfde blijft en dat de vertrouwde service naar de families toe dezelfde blijft.”