Ga verder naar hoofdcontent

WZC De Ravestein, Uitvaartcentrum Gooris & Van Camp Sereni en vzw De Keeting hebben de handen ineengeslagen om met veel zorg en betrokkenheid mooie grafstukken te maken voor mensen die dit financieel moeilijk kunnen dragen.

Uitvaartcentrum Gooris & Van Camp

foto’s © Woonzorgcentrum De Ravestein
Lees ook volledig artikel in het Nieuwsblad


In Boortmeerbeek heeft Uitvaartplanner Gooris & Van Camp Sereni een prachtig initiatief opgezet dat het vakmanschap van de vroegere eigenares van Uitvaarten Gooris, Celine Peeters, in ere houdt. Bekend om haar handgemaakte zijden bloemstukken, trok Celine mensen van heinde en verre aan om haar unieke creaties te bewonderen. “Het was echt een specialiteit van haar,” zegt David Imbrechts, uitvaartplanner Gooris & Van Camp Sereni. “Ze maakte elk stuk zelf met enorm veel zorg en liefde.” Twee jaar geleden overleed Celine, maar haar materialen en passie leven voort dankzij een nieuw initiatief dat de gemeenschap van Boortmeerbeek bij elkaar brengt.

foto

Op zoek naar een betekenisvolle bestemming voor de bewaarde materialen, is Sereni een hartverwarmende samenwerking aangegaan met woonzorgcentrum De Ravestein in Boortmeerbeek en vzw De Keeting in Mechelen. Tijdens twee gezellige dinsdagnamiddagen gingen bewoners en vrijwilligers van het woonzorgcentrum aan de slag met de zijden bloemen. “Het was geweldig om te zien hoe iedereen enthousiast meedeed,” vertelt Wendy Coremans, vestigingsverantwoordelijke Gooris & Van Camp. “Deze bloemstukken schenken we vervolgens aan vzw De Keeting, die al 70 jaar een belangrijke rol speelt in de strijd tegen armoede in Mechelen.”
Door deze bloemstukken gratis ter beschikking te stellen, zorgt Sereni ervoor dat ook mensen met beperkte financiële middelen een bloemetje op het graf van hun dierbaren kunnen leggen. “Iedereen verdient een mooi aandenken, ongeacht de omstandigheden,” benadrukt Wendy.


Een traditie met toekomst

Dit initiatief is niet eenmalig. David Imbrechts legt uit dat er nog meer dan genoeg materialen beschikbaar zijn om deze activiteit in de toekomst vaker te organiseren. “We hebben dit jaar misschien maar een fractie van de voorraad gebruikt. We kunnen nog vele jaren vooruit,” vertelt hij enthousiast.
Ook bij het woonzorgcentrum is de respons positief. “Veel bewoners hebben met plezier deelgenomen aan dit project,” vertelt Eve Lauwers van het animatieteam. “Zelfs een van onze bewoners die deze week 103 jaar is geworden, heeft enthousiast meegeholpen aan de bloemstukken.”

Lokale betrokkenheid als kracht

Met initiatieven als deze laat Sereni zien dat zij verder kijkt dan alleen hun werk in de uitvaartsector. Door lokale gemeenschappen samen te brengen en oude tradities in ere te houden, creëren ze een blijvende, positieve impact. Deze samenwerking toont hoe erfgoed en gemeenschapszin hand in hand kunnen gaan, en hoe zelfs kleine gebaren, zoals een bloemstuk, een wereld van verschil kunnen maken. Dit jaarlijkse initiatief zal ongetwijfeld nog vele harten verwarmen en laat zien hoe Sereni zich inzet voor een betere, zorgzamere gemeenschap.

De nieuwe collectie zijde bloemen voor Allerheiligen is beschikbaar in de winkel in Boortmeerbeek, Dorpplaats 4
Openingsuren elke woensdag- en donderdagnamiddag van 13.30u tot 17.30u of op afspraak.
De winkel zal geopend zijn op zaterdag 26 oktober van 9u00 – 13u00.
Gooris & Van Camp Sereni I tel: 015 51 10 19 I gvc@sereni.be I gvcuitvaart.be