Ga verder naar hoofdcontent

Lies Van Mulders huwde in 1983 met schrijnwerker Ervé Broothaerts en kocht samen met haar man een pand op de Markt in het centrum van Londerzeel, nabij de kerk. Ervé zette de zaak van zijn ouders (een schrijnwerkerij) verder en mocht daarom ook starten als begrafenisondernemer.

Broothaerts - Van Mulders

Ervé richtte in 1984 samen met schoonbroer Joris Van Mulders de begrafenisonderneming op en combineerde dit met de schrijnwerkerij. Na een aantal jaren stapte Joris uit de zaak en runde Ervé het bedrijf alleen verder.

Lies, die werkzaam was als verpleegkundige behield haar job en combineerde dit met het ondersteunen van haar echtgenoot in de begrafenisonderneming. In 1999 sloeg het noodlot toe…. Ervé werd ernstig ziek en nog geen 6 maanden na de diagnose kwam hij op veel te jonge leeftijd te overlijden.

Lies bleef achter met hun elfjarige zoon Jo en besloot daarom om een loopbaanonderbreking te nemen zodat ze de families uit Londerzeel voort kon blijven begeleiden bij het organiseren van hun uitvaarten. Dit was een moeilijke periode maar gelukkig had ze een goed team van trouwe krachten rondom haar die ervoor zorgden dat ze er niet alleen voor stond. Vol enthousiasme en met veel liefde voor het vak, bouwde Lies de zaak verder uit.

Helaas vond Lies geen opvolger in haar zoon, dus startte de zoektocht naar een partner om haar levenswerk over te nemen en verder te zetten met respect voor de eigenheid voor haar bedrijf. Op die manier kwam Sereni in the picture en na enkele gesprekken besloot Lies om de handen in elkaar te slaan met hen.

“Ik blijf nog wel een tijdje meewerken daar ik de goede band en naam met mijn zaak wil behouden”, aldus Lies.

Met het bedrijf Broothaerts – Van Mulders zet Sereni een verdere stap in de groei voor Vlaams-Brabant.